10:00

AIK FF 4

Referat: Hägersten SK Gul - AIK FF 4

Dagens referat kan man välja att skriva kort och klart.
Vi gör många fantastiska saker och är lite bättre än våra motståndare för dagen. Men vi väljer att ta er genom matchen.
Uppladdningen var inte den bästa, 2 av grabbarna Noel och Lias blev tyvärr sjuka och kunde inte vara med idag. Men som tur är för dem så kommer det fler matcher.
Resterande 11 var taggade och spelsugna efter sommaruppehållet. Vi testar några nya positioner och grabbarna försöker helhjärtat.
Så att komma till saken så började vi lika agressivt som vanligt. AIK var duktiga på att kombinera med många vägpass, så det var viktigt att vi gjorde dem extra stegen. Och som vi gjorde det. Vi ville inte vara sämre och efter ett tag blir det just det, en väggpass som Oliver kommer runt på, en passning senare till Isaac så var det 1-0. Vi fortsatte, men Aik var inte ofarliga. Dem kombinerade och vid ett tillfälle testade en av deras spelare våran duktiga målvakt och vipps så satt den bra nere vid stolpen. 1-1!
Men som man ha vant sig vid så viker inte våra killar ner sig. När AIK försöker spela sig ut en situation så vinner Benjamin bollen och spelar till Sebbe tillbaks, Sebbe väggar enkelt och Benjamin kommer fri med målvakten och gör inga misstag. 2-1 till oss. Mycket vilja och bra speluppfattning där.
Innan vilan han vi med att göra 3-1 och det målet var alla spelare inblandade. Från målvakt till forward, när till mittfältare och ut på högerkanten. Oliver kommer fri men ser både Isaac och Sebbe fria. Och där visar har alla att han är en lagspelare! Passningen perfekt och Sebbe gör inga misstag. 3-1

2 Halvlek:
Vi var överens i halvlek om att vi måste fortsätta vara fokuserade på vårt spel och att vi har bara gjort halva jobbet.
Men ibland tvingar även motståndare dig till misstag. AIK kommer ut och är mer aggressiva och vinner många andra bollar. Vi kommer inte upp i press och det straffar sig. AIK pressar på och får möjlighet till att reducera flera gånger. Men Pavels ribba var hans bästa kompis vid 2 tillfällen och några uppoffrande lagkamrater hjälpte honom. Att inte glömma så gjorde båda målvakterna bra Match!
Men vid något tillfälle rensar vi mitt i och AIK spelaren får sikta in sig och det var match igen. 3-2.
Men vi kommer upp på fötter igen, Oliver får en passning ut på vänstra sidan där han dra sin spelare och passar snätt inåt till en rätt löpande Benjamin. Han hittar luckan hos målvakten och vi får det viktiga 4-2. Men vi ville bjuda på mer. Pavel spelar ”Italiensk”, håller i bollen i 1 minut innan han slår en macka till Isaac som tar emot bollen och kommer fri med målvakten. Hans favoritposition! Han tittar på målvakten och sedan sätter han den lugt och behärskat vid målvaktens högra stolpe. 5-2
I matchen sista minut så får AIK en straff och reducerar samt fixar till slutresultatet till 5-3.
I det stora hela så gör vi allt lite bättre än AIK och vinner välförtjänt!
Bra jobbar grabbar och glöm nu inte träningen på måndag!

Matchens lirare: HSK laget